Belföld

Pikó András: Két Orbán-báb feje hullott a porba, nem a tényleges döntéshozóké

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 14:33

Pikó András józsefvárosi polgármester szerint nem igaz Kocsis Máté állítása, miszerint a jobboldalon a tetteknek van következménye.

„Tegnap két Orbán-báb feje hullott a porba a Fidesz pedofil-botrányában, nem a tényleges döntéshozóké” – fejtette ki véleményét vasárnap Pikó András Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról a Facebook-oldalán.

Józsefváros független, ellenzéki pártok által támogatott polgármestere friss posztjában utalt Kocsis Máté szavaira a lemondásokkal kapcsolatban, miszerint a jobboldalon a tetteknek van következménye, a baloldalon pedig nincs. Pikó szerint a Fidesz frakcióvezetőjének állítása csak akkor lenne igaz, ha a lemondás „az eltitkolt kegyelmi döntés után bekövetkezett volna, nem egy év múlva, amikor nyilvánosságra került”.


Úgy véli, akkor beszélhetnénk következményekről, ha „a lemondás belső meggyőződésből születik meg, nem egy hét közvélemény-méricskélés és politikai számítgatás után, és bocsánatot kérnek az áldozatoktól, ami nem történt meg”. Valamint

ha tudnánk, hogy ki adott politikai megrendelést arra, hogy egy jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező pedofilsegítőt elnöki kegyelemben részesítsenek.

Novák Katalin lemondásával kapcsolatos összes cikkünket itt találja. Hogy miért mondott le Novák köztársasági elnöki tisztségéről, az pedig kiderül az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere beszédet mond a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#pikó andrás#kocsis máté#novák katalin#lemondás#varga judit#pedofil botrány#bicskei gyermekotthon#k. endre#elnöki kegyelem

Címlapról ajánljuk