Belföld

Híres írónő a kegyelmi botrányról: Kérem, hogy a volt férjem családját és engem senki ne keverjen bele

rtl.hurtl.hu

2024. február 10. 11:00

Az író korábban egy riportban kedves emlékeket felidézve mesélt a régi kapcsolatról, ami a férjét fűzte K. Endre édesapjához.

Megszólalt Novák Katalin kegyelmi ügyében Ugron Zsolna írónő, írja a Blikk.

Emlékeztetnek rá: a hvg.hu írt arról, hogy K. Endre édesanyja a székelyföldi Zabolához kötődik, s több filmben szerepelt a szintén ott élő Mikes Katalin grófnővel. Utóbbi menye volt Ugron Zsolna írónő.

„Tegnapi megkeresésünkkor először letagadta, hogy ismerné, noha korábban egy riportban kedves emlékeket felidézve mesélt a régi kapcsolatról, ami a férjét fűzte K. Endre édesapjához. Amikor pedig rákérdeztünk erre a kapcsolatra, indulatosan tette le a telefont” – írja a Blikk.

A lap szúrta ki, hogy Ugron Zsolna a Facebookon adott hangot a véleményének:

„A kiskorúak ellen elkövetett bűncselekményeket a legszigorúbban kell büntetni, mérlegelésnek semmilyen helye nincs. Ez a szilárd véleményem. A »független« sajtónak üzenem, hogy több mint 12 éve nem élek Zabolán. Nem sokkal azután, hogy elkötöztem onnan, elváltam. Kérem, hogy a volt férjem családját és engem senki ne keverjen bele egy olyan ügybe, amihez semmi közöm sincs. A saját gyerekeim és a volt férjem második házasságából származó gyerekekre való tekintettel is kérem ezt” – írja Ugron.

 

Nyitókép: Schmidt Mária és Ugron Zsolna a Terror Háza Múzeumban 2022. június 8-án Fotó: MTI/Kovács Anikó

#Belföld#k. endre#pedofil botrány#kegyelmi botrány#novák katalin#Ugron Zsolna

Címlapról ajánljuk