Belföld

Bayer Zsolt a normalitás táborából szólítja fel Novák Katalint, hogy beszéljen

rtl.hurtl.hu

2024. február 10. 8:18

A liberálisok viszont hallgassanak az ügyben, mert nekik nincs morális alapjuk, hogy bármit is követeljenek Novák Katalinnal kapcsolatban. 

Bayer Zsolt, a Fidesz-tag publicista a Magyar Nemzetben fejtette ki, mit gondol Novák Katalin kegyelmi botrányáról. „Mindjárt az elején szögezzük le, hogy jogi szempontból nincs miről beszélni, ugyanis minden a lehető legjogszerűbben történt” – kezdi cikkét.

Majd egy költői kérdés következik, Bayer azt kérdezi önmagától, vajon van-e morális alapja a hazai és globális baloldalnak és liberálisoknak bármit is követelnie Novák Katalinnal kapcsolatban? Majd megismétli: van-e bármilyen, akár a legcsekélyebb morális alapja a másik politikai oldalnak a felháborodásra? És végül megválaszolja a maga által feltett kérdést:

Nincs.

Majd hosszan fejtegeti, szerinte miért nincs, végül pedig kijelenti, hogy ez az ő morális ügyük, a normalitás táborának ügye.

A köztársasági elnök nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia, és el kell mondania, mit miért tett. Meg kell indokolnia döntését, el kell mondania, ki és milyen indokkal kért kegyelmet, s ő milyen megfontolások alapján döntött úgy, ahogy. Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség. Ezt várjuk. És tőle várjuk.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#bayer zsolt#novák katalin#kegyelmi botrány#pedofília#köztársasági elnök

Címlapról ajánljuk