Belföld

Összeomlott a rendszer a veszprémi kórházban, nem tudták ellátni a rákos betegeket

rtl.hurtl.hu

2024. február 6. 12:49

Az egyik érintett szerint mintegy 80-100 beteg várt ellátásra, köztük sugárkezelésre a veszprémi kórházban, de nem kaptak kezelést, mert összeomlott az informatikai rendszer.

Összeomlott az informatikai rendszer a veszprémi kórház onkológiai osztályán, emiatt nem tudták ellátni a pácienseket a múlt héten – számolt be róla az egyik érintett daganatos beteg felesége az ATV-nek.

Link Zsuzsanna elmondta, férje műtétét követően tavaly október elején kezdték el a 12 alkalmas kemoterápiás kezelést a veszprémi onkológián. Február elsején a házaspár a hetedik kezelésre érkezett, ahol több óra várakozás után azt közölték velük, hogy 

csak két hét múlva lesz lehetőség a kezelésre.

Mint mesélte, aznap már 2-3 órája várakoztak a vérvétel eredményeire, ami általában fele ennyi időbe telik. Az orvosok is idegesek voltak, egyikük közölte velük: problémák vannak a rendszerrel, így nem tudják elemezni a vérvételt és megállapítani, ki mehet kezelésre és ki nem. A kezelőorvos később a nőnek azt mondta, a rendszer összeomlása miatt nem tudták kiértékelni a férje máj- és vesefunkciót.

Az asszony szerint rajtuk kívül körülbelül 80-100 beteg várta a kezelést aznap, köztük olyanok is, akik sugárkezelésre mentek volna. 

Az orvosok is megdöbbentek, és minden beteggel közölték, hogy sajnálják, de nem tudják megadni a kezeléseket. Volt, aki állítólag azt mondta neki: ha a következő, két héttel későbbi időpontra nem jön rendbe a rendszer, akkor valószínűleg már ők sem lesznek itt.

Nyitókép: A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház 2023. május 25-én. Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#veszprémi kórház#onkológia#informatikai rendszer#összeomlás#rákos betegek#ellátás#sugárkezelés#daganatos betegek

Címlapról ajánljuk