Belföld

A Kétfarkú Kutya Párt megtámadta a „szuverenitásvédelmi” konzultációt és plakátkampányt

rtl.hurtl.hu

2024. február 2. 15:20

Mint írják, itthon biztosan el fogják kaszálni a beadványt, de szeretnék a strasbourgi bíróság elé vinni.

„Megtámadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnál a »szuverenitásvédelmi« konzultációt és plakátkampányt” – írja honlapján a Kétfarkú Kutya Párt.

Mint írják, a beadványukat Hadházy Ákossal és Dr. Heindl Péter jogásszal közösen jegyzik.

A párt szerint „a plakátokon, a kampányfilmben és a »konzultációs kérdőíveken« – sőt, valójában már 2022 nyara óta – megfogalmazott politikai üzenet egyértelmű célja a soron következő választások, mindenekelőtt a júniusi EP-választás eredményének  befolyásolása a kormánypártok javára és az ellenzék kárára. Ez azonban súlyosan sérti több, a választásra irányadó jogszabályban meghatározott alapjogunkat”.

A Kétfarkú Kutya Párt három kérdés tisztázását várja a Nemzeti Választási Bizottságtól:

  • A hazai jogrend szerint jogsértő-e az állami szerveknek a választópolgárok véleményalakítását befolyásoló, és így a következő választások eredményét is befolyásoló (vagy befolyásolni akaró) fizetett politikai reklámtevékenysége?
  • Amennyiben az állami szervek ezen tevékenysége jogsértő, akkor a jogsértés csak a hivatalos kampányidőszakban, vagy azon kívül is megtörténhet?
  • Amennyiben a jogsértés a hivatalos kampányidőszakon kívül is megtörténhet, akkor vajon a törvény szerinti jogorvoslati fórumok rendelkeznek-e hatáskörrel a jogsértés miatti jogorvoslati kérelem elbírálására?

Mint írják, szerintük a hazai jogrend alapján mindhárom kérdésre igen a válasz, amit a beadványukban részletesen meg is indokolnak.

Persze tisztában vagyunk vele, hogy itthon jó eséllyel el fogják kaszálni, de szeretnénk a strasbourgi bíróság elé vinni, mivel az EP-választás tisztasága is kétséges

– írják és mellékelik a teljes beadványt.

Nyitókép: Kétfarkú Kutya Párt

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#hadházy ákos#szuverenitásvédelmi törvény#megtámad#beadvány

Címlapról ajánljuk