Belföld

Előkerült a csaknem kétmilliárdot érő lottószelvény tulajdonosa

rtl.hurtl.hu

2024. január 31. 15:07

A Szerencsejáték Zrt. jelzésétől számított 24 órán belül jelentkezett az a szerencsés játékos, aki tavaly novemberben csaknem kétmilliárd forintot nyert a hatoslottón – közölte a cég szóvivője az rtl.hu-val. 

Jelentkezett minden idők harmadik legnagyobb magyarországi lottónyereményének tulajdonosa – közölte az rtl.hu-val Panulin Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. A szerencsés játékos tavaly novemberben nyert a hatoslottón 1,88 milliárd forintot, azonban sokáig nem jelentkezett a nyereményért, pedig ezt már csak február 10-ig tehette meg. A vállalat emiatt felhívást tett közzé, és mindössze 24 órán belül már elő is került a nyertes.

„Az illetőről természetesen semmilyen információ nem adható ki, ennek megfelelően még azt sem árulhatjuk el, hogy az ország melyik részében adták fel a szelvényt” – fogalmazott a szóvivő.

A Szerencsejáték Zrt. szabályzata szerint a nagy összeget nyerő játékosoknak a sorsolástól számítva 90 napjuk van arra, hogy felhívják az erre a célra fenntartott vonalat, hogy jelezzék: szeretnék átvenni a pénzt. Ha valaki nem jelentkezik három hónapon belül, akkor az illető végleg elesik a pénztől, hiába tudná bizonyítani később, hogy valóban ő a nyertes.

A Szerencsejáték Zrt.-nél az úgynevezett „feddhetetlen munkatársak” veszik fel a telefont, ők azok a dolgozók, akik kapcsolatba léphetnek a 300 millió forintnál nagyobb összeget nyerő játékosokkal. 

Az titkos információnak számít, hogy pontosan hányan dolgoznak ebben a munkakörben, de annyit elárulhatok, hogy nagyon-nagyon szűk ez a kör

– fogalmazott a szóvivő.

Panulin Ildikó elmondta, hogy a telefonos beszélgetés során olyan kérdéseket tesznek fel a jelentkezőnek, amelyekre csak a nyertes szelvény birtokában lehet válaszolni. Ezután személyesen is találkoznak a játékossal, de ekkor a szelvény ellenőrzésén kívül már csak az adatait veszik fel, és rögzítik, hogy melyik számlára utalják át a pénzt. Két feltétel van: csak utalással történhet a kifizetés, és csak Magyarországon nyitott forintszámlára. (Az utalás 90 napon túl is megtörténhet.)

A szóvivő elmondta, hogy a nyerteseket semmilyen módon sem befolyásolhatják, így a kifizetéskor nem adnak nekik pénzügyi vagy egyéb tanácsokat.

Eddig egy esetben sem derült ki utólag, hogy valaki miért nem jelentkezett egy nagyobb nyereményért. Általában a sorsolás utáni két hétben már előkerülnek a nyertesek, ha viszont már kevesebb mint 4-6 hét van az átvételre, és senki sem hívta az erre a célra fenntartott vonalat, akkor a vállalat hírt ad erről.

Panulin Ildikó azt mondta, nem jellemző, hogy ilyenkor megszaporodnak a próbálkozó hívások a nagy nyertes vonalon, a játékosok ugyanis tisztában vannak azzal, hogy szelvény nélkül semmire sem mennek. Azt is megjegyezte, hogy az elektronikusan feladott játékok esetében kevesebb az esély arra, hogy elfeledkezik róla a tulajdonosa, a rendszer ugyanis automatikusan üzenetet küld a nyereményekről.

Ha az 1,88 milliárd forintért nem jelentkezett volna a nyertes, úgy az összeg bekerülne az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordít a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. Így az összeg más formában, de visszakerül a játékosokhoz.

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

#Belföld#szerencsejáték zrt.#lottó#hatoslottó#nyeremény

Címlapról ajánljuk