Belföld

Eldőlt, kit indít a DK Borkai Zsolt és a Fidesz jelöltje ellen Győrben

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 12:56

A Demokratikus Koalíció szerint előválasztásra van szükség, hogy csak egy ellenzéki jelölt küzdjön meg a kormánypárti indulóval.

Glázer Tímea önkormányzati képviselőt jelöli polgármesternek a Demokratikus Koalíció Győrben  – közölte a párt hétfőn. 

Hozzátették: „Készen állunk az előválasztásra, hogy Glázer Tímea ne csak a DK, hanem az egész ellenzék polgármester-jelöltje legyen”. 

Glázer Tímea évek óta tagja a képviselőtestületnek, alelnöke az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságnak, valamint a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságnak is. 2019-ben Győr ellenzéki polgármester-jelöltjeként indult a választáson, de ezen a voksoláson a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt nyert. (Borkai 44,33 százalékot és 19 312 szavazatott kapott. Glázer 42,86 százalékkal és 18 671 szavazattal zárt, később Borkai Zsolt lemondott.) 

Győrben már korábban bejelentkezett a polgármesteri pozícióra függetlenként a Fideszből kilépő Borkai Zsolt, valamint Pintér Bence is, aki egy civil egyesület színeiben indulna, de támogatja őt a Momentum és az LMP is. A kormánypártok a jelenlegi információk szerint Dézsi Csaba Andrást, a jelenlegi polgármestert jelölik majd. 

Nyitókép: Krizsán Csaba/MTI

#Belföld#demokratikus koalíció#glázer tímea#győr#borkai zsolt#dézsi csaba andrás#előválasztás

Címlapról ajánljuk