Belföld

Kiderült: ennyi pénzt kapott az FTC, míg Lázár János elzárta a pénzcsapot

Vorák AnitaVorák Anita

2024. január 27. 14:39

Vérlázítónak és primitívnek nevezte Kubatov Gábor, hogy felbontották a szponzorációs szerződést. Az RTL Híradó tudta meg, mennyi pénzről van szó.

Vérlázítónak és primitívnek nevezte Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Mahart vezetőjének döntését, amiért az állami hajós cég felbontotta a szponzorszerződését a Fradi női kézilabdacsapatával. Később kiderült, hogy a szerződést Lázár János miniszter utasítására mondta fel a cég, mert minden pénzüket a szolgáltatás javítására kell fordítaniuk. Némi hallgatás után Kubatov Gábor a HírTV-ben úgy fogalmazott: „A magyar államnak jó példát kell mutatnia a szerződések tekintetében. Ha az állam olyan példát mutat, hogy felmond bármilyen szerződést gyakorlatilag indok nélkül, vagy jogellenesen, hogy várja el az állampolgáraitól, hogy jogkövetők legyenek?”

Az RTL Híradó egyebek mellett arról érdeklődött az Építési és Közlekedési Minisztériumnál, hogy mekkora összegű volt a felbontott szerződés.

Lázár János tárcájának válasza szerint a elmúlt 9 évben 176 millió 530 ezer forintos szponzorációs támogatással segítette az FTC kézilabdásait a MAHART PassNave. 

Lázár János építési és közlekedési miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. Reméljük, hogy a jövőben a sikeres magáncégek is részt vállalnak a magyar sport támogatásában

– áll a minisztérium válaszában.

Részletek az RTL Híradó szombat esti adásában, amelyet 18 órától élőben követhetnek az rtl.hu-n.

Addig is feleleveníthetik az eseményeket itt:


Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#kubatov gábor#lázár jános

Címlapról ajánljuk