Belföld

„Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok” – ezt kapta a képébe a KDNP-s politikus

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 6:45

Politikai okokból hagyta ott az alvállalkozója, tovább késik a hatalmas támogatásból épülő projekt.

Mint arról tavaly szeptemberben beszámoltunk, a magyar állam 185 millió forintot fizetett ki egy KDNP-s politikus gombatermesztő üzemére Csákváron, amire 277 milliós uniós támogatást nyert el 2019-ben. Mint írtuk: a működő üzem helyén egy félbehagyott csarnok áll, holott január a végső határidő, ameddig Zolnai Sándor helyi KDNP-s önkormányzati képviselőnek  el kéne számolnia az EU-s pénzzel. 

A beruházás idén januárra sem valósult meg, ráadásul a KDNP-s  képviselő most újabb határidő-módosítást kért, és nem kizárt, hogy meg is kapja ehhez az engedélyt, írja a 24.hu.

A portálnak a politikus a kedvezőtlen időjárással, a sok esővel és a fagyos idővel magyarázta a késlekedést és elmondása szerint volt olyan alvállalkozója, aki a 24.hu tavalyi cikke után politikai okokból tűnt el.

Zolnai Sándor a portálnak azt írta, hogy a szeptemberi cikkük után volt alvállalkozó, aki a „Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok” kijelentéssel tűnt el. 

Közlése szerint a generálkivitelező nem végezte el a megegyezés szerinti feladatot, vele szemben kötbérigényt nyújtott be, a kivitelezői szerződést pedig felmondta.

Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#üzem#támogatás#Eu-s támogatás#Csákvár#zolnai sándor#gombaüzem

Címlapról ajánljuk