Belföld

Döbbenetes összeget költött a Megafon Németország lejáratására

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 19:28

A videók több mint 3,3 millió emberhez jutottak el alig több mint egy hét alatt.

A német gazdákat elárulta a kormányuk” – ilyen és ehhez hasonló felütésekkel kezdődnek azok a megafonos videók, amelyek az elmúlt héten elárasztották a Facebook hírfolyamát. Az átláthatatlan módon finanszírozott Megafon Központ a Lakmusz cikke szerint összehangolt kampányt indított: múlt hét óta összesen 6 emberüknek jutott eszébe, hogy a német gazdasági helyzetről, és az országban zajló gazdatüntetésekről kellene videót készíteni. Ezeket január 17-e óta fizetett hirdetésekkel tolja a Megafon,

alig több mint egy hét alatt 10,5-11 millió forintot költöttek rájuk, és több mint 3,3 millió emberhez jutottak el.

A lap kiemeli, hogy ahogy azt a kormányzati kommunikációban is gyakran tapasztaljuk, a Megafon videói inkább erős érzelmi hatást kiváltó politikai üzeneteket és véleményeket fogalmaznak meg, és kevés ellenőrizhető, illetve bizonyítható állítást tartalmaznak. 

Az RTL Híradó számolt be róla, hogy a Transparency International szerint közpénzből készíthet fel a közelgő önkormányzati választásokra kormánypárti politikusokat és civileket a Megafon. A Telex vette észre: kiszivárogtak a netre a képzésre jelentkezők személyes adatai, így derült ki, kik szeretnének tanulni a kormánypárti influenszerektől. A Megafon azóta elérhetetlenné tette a honlapját:


Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#megafon#németország#lejáratás#közpénz#propaganda

Címlapról ajánljuk