Belföld

Fideszes polgármesterek is jelentkeztek a Megafon képzéseire

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 9:45

Legalább nyolc kormánypárti képviselő kap ingyenes fejtágítást a kormányközeli influenszerképzőben.

Kiszivárogtak a Megafon kormányközeli influenszerképző képzéseire jelentkezők adatai, fideszes polgármesterek is vannak köztük. A jelentkezők adatbázisára egy informatikai hiba miatt egy egyszerű Google-kereséssel bárki rátalálhatott, írja a Telex.

A portál szerint a Megafon ingyenes képzéseire számos aktív kormánypárti politikus, illetve politikusnak dolgozó beosztott is jelentkezett. Vannak köztük polgármesterek, képviselők, politikusi Facebook-oldalak kezelői, de még egy magas szintű kormánytag felesége is. 

Fény derült arra is, hogy fideszes önkormányzati képviselők vagy munkatársaik állnak egy-egy nagy elérésű kormánybarát facebookos mémoldal mögött, írja a Telex.

A portál emlékeztet rá: a 2019-es önkormányzati választás után pár hónappal alapított Megafon ma a kormányzati üzeneteket közvetítő online propagandagépezet legfontosabb fogaskereke.

Mint arról beszámoltunk, három év alatt hatmilliárd forint támogatást kapott ismeretlen forrásból a kormánypárti influenszereket képző és reklámozó Megafon, valamint A kopasz oszt néven működő megafonos tartalomgyártó cége.

A Telex cikke szerint a Megafon képzéseiben résztvevők között van

  • két aktív polgármester: Farkas András (Piliscsaba, egyben a KDNP országos elnökségi tagja), dr. Győri Ottilia (Budakeszi)
  • három alpolgármester: Katus Norbert (Sülysáp), Füzesi Péter (XVII. kerület), Szepesfalvy Anna (XXII. kerület, egyben az önkormányzat kommunikációs vezetője);
  • három további önkormányzati képviselő: Bajusz Gábor (Miskolc), Kovács Áron (Veszprém), Bajusz Dániel (Isaszeg, egyben a helyi Fidesz vezetője és polgármesterjelöltje); és
  • egy megyei önkormányzat független képviselője: Szili Csaba Gergely (Fejér)

Rajtuk kívül a megafonos képzéseken olyanok is részt vesznek, akik közvetlenül a Fidesznek dolgoznak:

  • Budakeszi fideszes önkormányzatának sajtófőnöke, Sükösd Levente
  • egy fideszes országgyűlési képviselő munkatársa, illetve egy másik Facebook-oldalának kezelője
  • több fideszes önkormányzat és helyi képviselők, polgármesterek Facebook-oldalának kezelői
  • egy egyéni választókerület fideszes körzetfelelőse, aki képviselőjelöltnek készül, és egy polgármesterjelöltnek készülő jelentkező

A portál szerint részt vesz a képzésen Kovács Áron veszprémi önkormányzati képviselő is, aki a jelentkezésében azt írja: „választókerületünkben az én feladatom a szembesítő oldal üzemeltetése”. Ez a bizonyos oldal az Igazmondó Bakonyi Betyár, de több másik jelentkező, köztük fideszes képviselők munkatársai is említenek „szembesítő”, azaz feltehetően lejáratásra használt Facebook-oldalakat általuk kezelt közösségi felületként, írja a Telex.

A jelentkezők közt van egy közel 140 ezer követős kormánybarát Facebook-oldal adminisztrátora, helyi kormánybarát Facebook-csoportok adminisztrátorai, nem hivatalos kormánypárti helyi híroldalak összeállítói, illetve egy magas rangú kormánytag felesége, mutat rá a portál.

Nyitókép: Bohár Dániel, a Megafon kormánypárti influenszere Tusnádfürdőn 2023. július 20-án – Fotó: Veres Nándor / MTI

#Belföld#megafon#képzés#jelentkezők#fidesz#polgármesterek

Címlapról ajánljuk