Belföld

A Semmelweis Egyetem is reagált Curtis édesanyjának ügyére

rtl.hurtl.hu

2024. január 24. 6:03

A rapper a közösségi oldalán számolt be arról, hogy az anyja rosszul lett, ám a mentőszolgálattal és a kórházzal sem volt megelégedve.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy Curtis édesanyját egy betegszállító mezítláb, egy köntösben, egy műanyag székbe ültetve hagyta magára órákra. A rapper szombaton a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a mentőszolgálat és a kórház szerinte méltatlanul bánt beteg és elesett édesanyjával.

Az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségijére szállították (három órát várt a mentőre), majd reggel egy betegszállítóval hazaszállították. Azonban a betegszállító Curtis anyukáját a folyosón hagyta.

Az OMSZ szerint mulasztás történt, az ügyben vizsgálat is indult, de a betegszállítást külsős cég végezte. Az üggyel az RTL Híradója is foglalkozott:


A betegszállítót végül kirúgták, most viszont megszólalt az egyetem is, a 24.hu-nak küldött válaszukban azt írják, hogy

a beteget a Semmelweis Egyetem hazabocsátható egészségi állapotban adta át a betegszállítónak. A betegszállítást végző magánellátókkal az egyetem semmilyen szerződéses viszonyban nem áll. A betegszállítások koordinálását, felügyeletét és irányítását az Országos Mentőszolgálat végzi

Curtis testvére, Széki Tibor az ATV-nek azt mondta, hogy a betegszállító cég, a Filter Fitt Kft. tulajdonosa felhívta őt, és bocsánatot kért a családtól, valamint azt is felajánlotta, hogy segít, amiben tud. A cégvezető szerint az ő beosztottja hibázott, így azonnali hatállyal el is küldte a vállalattól. Az illető nyolc éve dolgozott a cégnél.

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#curtis#széki attila#semmelweis egyetem#sürgősségi#betegszállító

Címlapról ajánljuk