Belföld

Nem mondta meg a kormány, hogy megszüntetik-e a családi pótlékot

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 6:16

Nem cáfolta a családi pótlék megszüntetését a Kulturális és Innovációs Minisztérium. 

„Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak” – mondta Csák János egy decemberi parlamenti meghallgatáson arra a kérdésre, hogy mikor várható a családi pótlék összegének emelése. Annak összege ugyanis 2008 óta változatlan, 12 200 forinttól 25 900 forintig járhat gyermekenként.

A válasz felvetette annak lehetőségét, hogy a kormány esetleg megszüntetné a családi pótlékot – írta a Népszava. Ungár Péter, az LMP társelnöke írásban kérdezte erről Csák Jánost, amire Vitályos Eszter, a minisztérium államtitkára reagált.

A válaszlevélben azonban nem adott választ arra, hogy megszüntetnék-e a családi pótlékot – közölte a Népszava. A lap megkereste a minisztériumot, de választ nem kaptak.

Ungár Péter azon kérdésére, hogy a kormány mit tesz a családi pótlék értékállóságának megőrzésére, az államtitkár azt írta, hogy több családi ellátás összege emelkedett januártól, és ahogy 2023-ban, úgy idén is több, mint 3 milliárd 3 millió forintot biztosítanak a családok támogatására – írta a Népszava.

Miközben a családi pótlék összege 15 éve változatlan, több mint húsz százalékkel drágultak az tanszerek egy év alatt, és egy elsős gyerek tanszercsomagja csaknem 17 ezer forintba is kerülhet – számolt be róla tavaly augusztusban a Híradó:


A szakértő szerint a családi adókedvezmény és a családi pótlék infláció követő emelésére is nagyon nagy szükség lenne. Mennyit kapnak most a gyereket nevelő családok, és mióta változatlan az összeg? Kiderül az alábbi videóra kattintva:


Nyitókép: Novák Katalin köztársasági elnök a gyerekek kismotoros felvonulásán az V. Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényén, a városligeti családi napon 2023. szeptember 16-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#családi pótlék#megszüntetés#kormány#orbán-kormány#csák jános

Címlapról ajánljuk