Belföld

Donáth Anna válaszolt Karácsony Gergely levelére: Nem egymásnak üzengetve kell megbeszélni

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 12:01

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője reagált Karácsony Gergely budapesti együttműködésről szóló nyílt levelére.

Karácsony Gergely csütörtökön levelet küldött az ellenzéki pártelnököknek, amiben leírta, hogyan lehetne legyőzni a fővárosban a Fideszt, amire a főpolgármester szerint a főpolgármester szerint komoly esély van. A főpolgármester a levélben február közepéig adott határidőt a pártoknak, hogy megállapodjanak a kerületi polgármesterjelöltek személyéről, hozzátéve, hogy ahol nem sikerül megállapodni, ott előválasztásra lesz szükség legkésőbb március közepén.

A Momentum nevében Donáth Anna, a párt EP-képviselője válaszolt a pártelnököknek küldött levére. Donáth Anna közölte, hogy pártja szerint is minél előbb meg kell egyezniük Budapesten az ellenzéki pártoknak a közös polgármesterjelöltekről, és előválasztást javasolnak ott, ahol nem sikerül megegyezni.

Donáth Anna ugyanakkor kijelentette:

A részleteket viszont nem egymásnak üzengetve kell megbeszélniük a pártoknak.

Hozzátette, hogy a Momentum január végi tisztújító küldöttgyűlése után minden, a budapesti ellenzéki győzelemben érdekelt pártot várunk a tárgyalóasztalnál, ehhez a helyszínt is készen állunk biztosítani.

Nyitókép: Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője és Gelencsér Ferenc, a párt elnöke sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostor előtt 2023. május 30-án. Mögöttük a Momentum országgyűlési képviselői és az elnökség tagjai. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#donáth anna#karácsony gergely#ellenzék#együttműködés#budapest#választás#momentum

Címlapról ajánljuk