Belföld

Új lakást keres a házomlásban súlyosan megsérült balerinának Terézváros

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 15:11

Ha sikerül megtalálni a megfelelő lakást, az önkormányzat vállalja a felújítási és átalakítási munkák elvégzését is Tóth Nikolettnek, a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült balerinának.

 

„Ígéretünkhöz híven nemcsak megkeressük a megfelelő lakást, vállaljuk annak átalakítását is, hogy biztosítsuk a Jókai utcában súlyos balesetet szenvedett Tóth Nikolett minden igényét kielégítő lakhatását” – jelentette be Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Facebook-oldalán.


A VI. kerületi önkormányzat vezetője posztjában azt írja: „Több ingatlant is megmutatunk a családnak, ma is egyeztetünk, és remélem, hogy hamarosan azzal a hírrel jöhetünk, hogy Nikolett ismét közöttünk, Terézvárosban élhet. Ez egyrészt öröm nekünk, mert segíthetünk, másrészt ismét abban a kerületben lakhat, melyet szeret, melyhez ezer szállal kötődik.” Soproni Tamás hozzátette, 

amennyiben sikerül megtalálni a „minden tekintetben megfelelő lakást”, az önkormányzat vállalja a felújítási és átalakítási munkák elvégzését is.

Tóth Nikolett, a Budapesti Operettszínház táncosa épp a munkahelyére tartott, amikor ráomlott egy Jókai utcai ház 2022 júniusában, a tragédiáról itt írtunk. Először azt mondták róla, hogy akár le is bénulhat, de azóta javult az állapota.

Ha nincs ez a házomlás, talán most kisgyermekes anyuka, feleség vagyok

 

– nyilatkozta a házomlásban megsérült balerina, aki csütörtökön balesete részleleteiről is mesélt.

Súlyos koponya- és gerincsérülései miatt sokáig küzdöttek Tóth Nikolett életéért az orvosok, most pedig maga Nikolett küzd nap mint nap azért, hogy egyszer újra lábra tudjon állni. Másfél év alatt még nem zárult le a rendőrségi nyomozás a baleset körül, és még mindig nincs meg, hogy ki a felelős az omlásért.

A házomlásról korábban a Fókusz is készített riportot:


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#jókai utca#házomlás#balerina#tóth nikolett#terézváros#Soproni Tamás#új lakás#terézvárosi házomlás

Címlapról ajánljuk