Belföld

Őrület! Előzés az élen! Idén újra ő lett a leggazdagabb magyar!

Dévai LászlóDévai László

2023. december 27. 6:50

Kitalálja, hogy ki az?

A Forbes legfrissebb listájából kiderül, hogy idén újra Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar. Az államtól meglehetősen sűrűn megrendeléseket kapó, tendereket elnyerő milliárdos vagyona 591 milliárd forint.

Tavaly nem az egykori felcsúti polgármester- és gázszerelő volt a leggazdagabb, hanem Csányi Sándor OTP-vezér és Felcsuti Zsolt. Mészáros egyébként 2017 óta vezette a listát, aztán jött a trónfosztás, de most újra Mészáros a gazdagok gazdagja. Csányi Sándor OTP-vezér és MLSZ-elnök a második helyen végzett 573,7 milliárd forinttal, Felcsuti Zsolt az MPF Holding tulajdonosa jócskán lemaradva a harmadik lett, neki 442,9 milliárd forint a becsült vagyona.

Nagy visszatérők is vannak. Az ötvenes listáról lecsúszot az előző években, de most ismét szerepel rajta:

  • Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a XXI. század intézet főigazgatója
  • Jászai Gellért 4iG-vezér
  • és Nagy György, Csányi Sándor üzlettársa.

Újoncok

Az 50 leggazdagabb magyar között újoncok is vannak, Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök lányának a férje a középmezőnyben szerepel, a vagyona 75,3 milliárd forint. Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N létesítményüzemeltetéssel foglalkozó Zrt. tulajdonosa is újonc a listán, de Száraz István is bekerült, aki jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja.

A Forbes friss listáját itt lehet elolvasni.

Mészáros Lőrincnek egyre nehezebb dolga lehet a vagyonának a számontartásával, tekintve, hogy már akkor sem tudta pontosan megmondani, hogy mennyi pénze van, amikor még sokkal kevesebb volt neki.

Nyitókép (illusztráció): Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#mészáros lőrinc#leggazdagabb magyar#pénz

Címlapról ajánljuk