Belföld

VSquare: Habony Árpád és a Századvég a szerb és a szlovák választáson is besegített Orbán barátainak

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 9:31

Az oknyomozó szervezet kormányközeli forrásokra hivatkozik.

Habony Árpád, Faragó Csaba (a Századvég külügyi igazgatója) és az alapítvány más munkatársai közvetlenül dolgoztak a szlovákiai választásokon, írja kormányközeli forrásokra hivatkozva a VSquare friss hírlevelében, amit a 444 szemlézett.

„Orbán Viktor kulcsfontosságú kampányemberei - politikai stratégái és közvélemény-kutatói -, például Habony Árpád, titokban segítették a magyar miniszterelnök külföldi szövetségeseit a közelmúltbeli európai választási kampányokban” –  írja a portál a VSquare alapján.

A cikk szerint Habonyék tavaly tűntek fel először Peter Pellegrini pártja, a Hlas körül, ahogy azonban Robert Fico pártja, a Smer népszerűsége nőtt a közvélemény-kutatásokban, Orbán embereinek száma is megnőtt.

A VSquare szerint a Századvég közvélemény-kutatásokat és részletes felméréseket készítettek Fico pártjának arról, hogy melyik politikai üzenetek működnek a legjobban.  A Századvég a szerbiai választásokon is aktívan részt vett. Habonyék a lengyel választásokon is dolgoztak.

Nyolc éve hunyorgott Habony Árpád az ibizai luxusklubban, itt megnézheti az ominózus felvételt:


Nyitókép: Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó érkezik a budapesti Millenáris Teátrumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja 2014. február 16-án. Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

 

#Belföld#századvég#habony árpád#szerbia#szlovákia#választás#orbán viktor

Címlapról ajánljuk