Belföld

Donáth Anna a mentelmi jogának felfüggesztéséről: „Állítsanak bíróság elé”

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 17:35

Donáth Anna szerint azért kéri az ügyészség a mentelmi jogának felfüggesztését, mert „kiállt Iványi Gábor mellett a fegyveres NAV-osokkal szemben, amikor tavaly váratlan razziát tartottak az Oltalom Egyesület irodáiban”. 

„Az ügyészség a mentelmi jogom felfüggesztését kéri, mert kiálltam Iványi Gábor mellett a fegyveres NAV-osokkal szemben, amikor tavaly váratlan razziát tartottak az Oltalom Egyesület irodáiban” – írta Donáth Anna kedden a Facebook-oldalán.

A Legfőbb Ügyészség kedden az MTI-vel közölte, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Gurmai Zita (MSZP) országgyűlési képviselő és Donáth Anna (Momentum) európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A vádhatóság szerint a két politikus erőszakkal akadályozta a helyszínt biztosító pénzügyőröket, akik tavaly februárban tartottak házkutatást az Oltalom Egyesület Dankó utcai épületiben. Mindkettőjüket csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítják.

A momentumos politikus Facebook-oldalán reagált a hírre. „Nagyon helyes, mutassák csak meg az igazi arcukat! Hadd lássa minden ember ebben az országban, hogy nincs már szabadság, még ha fenn is akarják tartani ennek az illúzióját” – fogalmazott.

Vegyék csak el a mentelmi jogomat, állítsanak bíróság elé, mert kiálltam a védtelenekért! Állok elébe, hadd tudja meg minél több ember ebben az országban, hogy működik a hatalom, és hogyan veszik el a szabadságot attól, akitől csak akarják

– zárta szavait Donáth Anna.


Nyitókép: Demecs Zsolt / MTI

#Belföld#donáth anna#mentelmi jog#felfüggesztés#iványi gábor#oltalom karitatív egyesület#polt péter#legfőbb ügyészség

Címlapról ajánljuk