Belföld

Vona vitára hívta Gyurcsányt, a DK most reagált a felkérésre

rtl.hurtl.hu

2023. december 16. 13:32

Vona Gábor, a Második Reformkor párt elnöke vitára hívta Gyurcsány Ferencet, a DK visszautasította a felkérést.

Eljön a vita ideje, de azt a kormány vezetője és az ellenzék vezetője között kell majd lefolytatni – így reagált Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője Vona Gábor felkérésére, aki a héten vitára hívta Gyurcsány Ferencet.

Vona Gábor, a Második Reformkor (2RK) párt elnöke azt mondta: ő és Gyurcsány az a két pártelnök ma Magyarországon, akik a legkevesebb dologban értenek egyet, és közel húsz éve kerülgetik egymást. Vona ezért látta indokoltnak, hogy leüljenek egy asztalhoz vitázni, az erről szóló videót hétfőn tette közzé. Pénteki közleményében a DK azonban visszautasította a felkérést.

„Ha Vona Gábor pártja a jelenlegi kormányt támogatja, akkor nem érdemes vele vitázni, hiszen ez esetben Orbán Viktor az igazi vitapartner. Ha a 2RK az Orbán-kormány leváltásáért dolgozik, akkor el kell hárítsuk a kezdeményezést, ahogy eddig se folytattunk nyilvános vitát az ellenzék egyetlen szereplőjével sem. Aki meg esetleg középen szeretne lenni, az a jelenlegi helyzetben végeredményben a kormánnyal van” – áll a párt közleményében.

Nyitókép: Gyurcsány Ferenec, a DK frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 11-én – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

 

#Belföld#vona gábor#gyurcsány ferenc#vita#felkérés#demokratikus koalíció#második reformkor párt

Címlapról ajánljuk