Belföld

Az összes elhagyott embercsempészautót begyűjtötték

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 8:26

Alig egy hónap alatt sikerült begyűjteni az összes autót, ami embercsempészek hagyta hátra főleg Mórahalom környékén az erdőkben. 

Az összes bejelentett, embercsempészautót elszállította a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, aminek közlése szerint 133 roncsautótól tisztították meg a határmenti településeket – írta a Délmagyar. A roncsokat Ásotthalom, Bordány, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged és Zákányszék térségéből szállították el, az utolsót december 12-én – írta a lap.

A Híradó november elején számolt be arról, hogy egyre több az elhagyott és szétbontott autó a déli határszakasz mentén. Csak az ásotthalmi erdőben több mint hatvanat számoltak össze a hatóságok, és találtak olyan autót, ami másfél éve a déli határ mellett rohad:


A kormány egy héttel később rendeletben kötelezte a kormányhivatalokat, hogy az embercsempészek hátrahagyott autóit elszállítsák. A Csongrád megyei kormányhivatal akkor a Híradónak azt mondta, hogy van pénzük a feladat végrehajtására. Mint kiderült, van olyan autó, ami másfél éve a déli határ mellett rohad


A roncsok elszállítását pár nappal később meg is kezdték – jelentette a Híradó. A munkára egy szegedi vállalkozóval szerződtek, a roncsok egy telephelyre kerülnek. Ha a tulajdonosuk nem jelentkezik értük, elárverezik a járműveket.


Nyitókép: Híradó

#Belföld#embercsempész#autó#csongrád-csanád vármegye#csongrád megye#autóroncs#roncs#kormányhivatal

Címlapról ajánljuk