Belföld

Tragédia a kiskunhalasi szalagavatón: lányával táncolt, amikor rosszul lett és meghalt egy tanár

Nagy Attila KárolyNagy Attila KárolySerdült SzilviaSerdült Szilvia

2023. december 9. 14:01

A kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium szakoktatója az iskola péntek esti szalagavatóján lett rosszul.

Rosszul lett és meghalt egy tanár kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium péntek esti szalagavatóján, erről először a baon.hu írt.

Mint az RTL Híradó megtudta, Csala Tibor, aki az iskola szakoktatója és egyben korábbi diákja is volt, a Halas Táncegyüttes tagjaként lépett fel lányával együtt – ez volt az utolsó produkció a szalagavatón. Tánc közben a férfi lányával együtt kiment, és odakint lett rosszul. 

A tanárhoz kiérkező mentők egy órán át küzdöttek a köztiszteletben álló oktató életéért, de nem tudták megmenteni. Miközben ez zajlott, az iskola egyik diákja, egy 17 éves lány is rosszul lett, hozzá is mentőt hívtak. Úgy tudjuk, epilepsziás rohamot kapott, és már javult az állapota, mire a segítség megérkezett. Őt a kiskunhalasi kórházba szállították kivizsgálásra.

Dr. Komáromi Szilárd igazgató a Híradónak azt mondta, Csala Tibor sikeres tanár volt, nagyon szerette és tisztelte mindenki, diákjai jól szerepeltek a vizsgákon. Az iskola saját halottjának tekinti. 

A szombat esti RTL Híradó riportja az esetről:


Csala Tibor szakoktatótól megható sorokkal búcsúzott az iskola Facebook-oldalán:

Hegesztő szakemberként, szakképzőiskolai oktatóként az egyik kezedben az elektróda izzott, a másik kezed műszaki rajzot készített, s a szíved felett irón hegye mutatott: Mester vagy! 


Nyitókép: Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium / Facebook

#Belföld#halál#elhunyt#szalagavató#kiskunhalas

Címlapról ajánljuk