Belföld

Fotókon a hócsatázó, hóban fetrengő David Pressman

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 13:56

David Pressman amerikai nagykövet gyerekeivel ellátogatott a Normafára, a tegnapi volt az első hóeséses napjuk Magyarországon.

„Komoly diplomáciai feladatot teljesítettem tegnap a Normafa lejtőin” – közölte pénteken az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének hivatalos Facebook-oldalán David Pressman.

Mint írja az amerikai nagykövet, a csütörtöki volt az első hóeséses napja Magyarországon. Pressman családjával kihasználta az alkalmat, és elmentek a Normafára bobozni, hócsatázni és hóembert építeni. „Igazán jó hangulatú (hó-)buli volt, sok magyarral együtt. A bemelegítést követően családunk meggyújtotta az első gyertyát a menórán. Boldog Hanukát mindenkinek, aki ünnepel” – zárta szavait az USA magyarországi nagykövete.

Pressman fotókat is megosztott a családi programról, láthatóan élvezték a havat:


Nem mindenhol volt szórakoztató a havazás. Bár sokan örültek neki, sok gondot is okozott országszerte, például áramkimaradásokat, óriási késéseket a vasútvonalakon, és volt, ahol rendkívüli tanítási szünetet kellett elrendelni. Több helyen a hóréteg súlya miatt kidőlt fák szakítottak le vezetékeket, egyes településeken az iskolák és az óvodák sem nyitottak ki, mert áram nélkül fűteni sem tudtak. A magasabb hegyekben csütörtökön már a 40 centimétert is meghaladta a hó vastagsága, a hóhelyzetről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából: 


Nyitókép: Facebook / U.S. Embassy Budapest

#Belföld#david pressman#amerikai nagykövetség#amerikai nagykövet#amerikai egyesült államok#budapesti nagykövet#hóhelyzet#havazás#normafa#szánkópálya

Címlapról ajánljuk