Belföld

Szijjártó elmondta, mi kell Zelenszkij és Orbán találkozójához

rtl.hurtl.hu

2023. december 7. 18:01

Szijjártó Péter első körben Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével fog találkozni, hogy előkészítsék a csúcsot.

Megfelelő előkészítés nélkül egészen biztosan nem fog tudni megtörténni – mondta Szijjártó Péter az ATV-nek azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna Volodimir Zelenkszij – Orbán Viktor találkozót szorgalmaz.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője szerdán este hívta fel a magyar külügyminisztert azzal kapcsolatban, hogy előkészítsék az ukrán elnök és a magyar kormányfő találkozóját.

Egyetértés volt köztük abban, hogy szükség van Magyarország és Ukrajna kapcsolatának javítására, és ennek legjobb eszköze a közvetlen személyes párbeszéd. Ezért megállapodás született arról, hogy Szijjártó Péter és Andrij Jermak személyesen is találkoznak.

Erről Szijjártó azt mondta, hogy „ha minden jól megy, akkor a jövő hét elején Brüsszelben az ukrán miniszterelnök-helyettessel is személyesen egyeztetünk, ha ez a találkozó nem kerül lemondásra, akkor lesz lehetőség a személyes konzultációra”.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#szijjártó péter#andrij jermak#Volodimir Zelenszkij#orbán viktor#találkozó

Címlapról ajánljuk