Belföld

Civil jelölt buktatná meg a DK erzsébetvárosi polgármesterét, Niedermüller Pétert

rtl.hurtl.hu

2023. december 7. 12:42

Lajos Béla, a Színes Erzsébetváros egyesület elnöke lesz a kihívó.

Jelöltet indít a DK-s Niedermüller Péter ellen a Színes Erzsébetváros nevű civil szervezet, írja a szervezet Facebook-oldalán. Az elnök, Lajos Béla lesz a jelölt, emellett mind a tíz helyi választókerületben elindul valaki tőlük a képviselőségért.

A képviselőjelöltek névsorát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Lajos a Telex cikke szerint arról beszélt, hogy az egyesület működése és bővülése közben egyre több megkeresést kaptak a helyiektől, hogy aktívan és még többet tegyenek a közös ügyeikért.

Az egyesület megalakulása óta több helyi ügyet is fel tudott göngyölíteni. Év eleje óta saját platformot is felépítettek, ahonnan több kerületi problémát is bejelentettek az önkormányzat felé. Olyan ügyek is akadtak, amiket maguk oldottak meg: graffitimentesítettek, virágot ültettek, hozzájárultak a Rákóczi úton, a Kazinczy utca vonalában létrejött zebrához is.

Lajos azt is elmondta: az országosan szervezett pártoktól függetlenül indulnak, és nem is terveznek együttműködni semelyik politikai párttal. A Niedermüller Péter-féle kerületvezetéssel az egyesületnek vegyes a kapcsolata: próbáltak konstruktívnak lenni, de szerintük vannak ügyek, amikben a kerület „nem tudta felvenni a tempót”. A kerületben egyelőre még Niedermüller jelezte, hogy újraindul 2024-ben, a Fidesz-KDNP egyelőre nem állított kihívót.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#vii. kerület#erzsébetváros#önkormányzat#színes erzsébetváros#választás#2024#niedermüller péter#lajos béla

Címlapról ajánljuk