Belföld

Videó: Így lesz karácsonyfa a Megyeri hídból

rtl.hurtl.hu

2023. december 3. 10:12

Azt is leírták, hogyan lehet megcsodálni balesetveszély okozása nélkül.

Immár harmadik éve változtatjuk az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá. 🎄

– közölte az Instagam-oldalán a Magyar Közút.

Idén már ma, azaz december 3-án „felállítják” a karácsonyfákat a hídon, 17-től 27-ig pedig csúcsdísz is lesz rajtuk.

A két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmazunk majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát

– olvasható a bejegyzésben.

A posztban arra is kitérnek, hogyaki szeretné élőben megnézni a fákat, azok a következők szerint járjanak el:

  • Ha autóval mész át a hídon, semmiképpen se állj meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.
  • Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítsétek meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthattok a helyszínre.
  • Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjatok át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelezzük majd.
  • A dunakeszi mérnökségünk szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatunkon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.


Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#megyeri híd#karácsonyfa#december#budapest#dísz

Címlapról ajánljuk