Belföld

Szijjártó Péter: Életben lévő magyar túszról kaptunk információt

rtl.hurtl.hu

2023. november 28. 18:45

Két magyar állampolgárságú férfi lehet a Hamász fogságában, az egyikük biztosan életben van, a másikról nincs információ.

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.

Öt magyar állampolgárságú túsz közül hármat szabadon engedtek az utóbbi napokban, miután a Hamász bejelentette, hogy a tűzszünet alatt nőket és gyerekeket adnak át fogolycsere keretében. Rajtuk kívül két olyan, magyar állampolgársággal is rendelkező férfiról lehetett tudni, akikről ezidáig nem rendelkeztünk információval, így feltételezések szerint a terrorszervezet fogságában lehetnek.

Szijjártó Péter elmondta, a kormány nemrég értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, hogy az érintettek egyike életben van, és továbbra is a Hamász tartja fogva. Azt mondta, megtesznek mindent azért, hogy az összes magyar állampolgársággal rendelkező foglyot  sikerüljön kiszabadítani.

Persze minden relatív, de a jelenlegi körülmények között jó hír, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfiból az egyikről tudjuk, hogy él 


– mondta.

„Sajnos túszként tartja őt fogva a Hamász, de mindent megteszünk azért, hogy amennyiben lehetőség lesz már arra is, hogy a férfiak kiengedéséről beszéljünk, akkor ő is ott legyen azok között, akiket majd elengednek” – tette hozzá.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#szijjártó péter#izrael#Hamász#foglyok#túszok#magyar#állampolgár

Címlapról ajánljuk