Belföld

Százmilliókat kaptak felújításra, mégis beázott, penészes falakkal árulják majdnem kétmilliárdért a hévízi szállodát

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 6:29

Több mint 380 millió forintot kapott az államtól a hévízi Aquamarin Hotel felújításra, most félkész állapotban árulják. Hogy mi lett a pénzzel, azt nem tudni. 

Majdnem kétmilliárd forintért árulják a Hévízi Aquamarin Hotelt, aminek felújítására 382 millió forintot kapott annak tulajdonosa – írta a 24.hu. A szállodát most félkész állapotban, beázott, penészes falakkal árulja a felszámoló, miután az üzemeltető cég felszámolás alá került.

A szálloda a 24.hu cikke szerint korábban önkormányzati tulajdonban volt, és akkor még nyereséget termelt. A Hévíz központjában, a Hévízi-tótól nagyjából egy kilométerre található hotelt 2020 elején adta el a fideszes Papp Gábor vezette önkormányzat.

A hotelt üzemeltető Aquamarin Szállodaipari Kft.-t egy fuvarozással foglalkozó zalaegerszegi vállalkozó, Éder Zoltán cége vásárolta meg. Az ő neve Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea XII. kerületi házvásárlásával kapcsolatban került be a hírekbe – írta a 24.hu.

A szálloda a covid-járvány óta nem nyitott ki. Közben elkezdték felújítani, de azt nem fejezték be, és félkész állapotban maradt. Az üzemeltető cég pedig felszámolás alá került az év elején. A hotelt nyílt pályázaton kezdték el árulni, de az első körben eredménytelenül zárult.

Azt nem tudni, hogy mi lett azzal a 382 millió forinttal, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Programján keresztül a szálloda felújítására kapott tulajdonosa – írta a 24.hu.

Nyitókép: Zárva feliratú tábla egy, a nyári turista szezon előtt még nem működő kereskedelmi üzlet kirakatában, Hévízen. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Belföld#hévíz#szálloda#hotel#felújítás#állami támogatás#felszámolás

Címlapról ajánljuk