Belföld

Szalay-Bobrovniczky: Orbán vezetésével Magyarország idejében ébredt a pihe-puha álomból

rtl.hurtl.hu

2023. november 25. 20:01

Mivel „az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában”.

Illúziónak tartja a tartós békét, a konfliktusok és súrlódások nélküli világot a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Világgazdaság online kiadásában szombaton megjelent interjúban a honvédelem kérdését kiemelt nemzeti ügynek nevezte, írja az MTI.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány a külső gazdasági kihívások teremtette akadálypályán is biztosítja a Magyar Honvédség átfogó modernizációjához szükséges forrásokat. Úgy fogalmazott: 2030-ra egy high-tech haditechnikával ellátott, jól felkészült, elkötelezett állományt szeretne látni. 

A tárcavezető úgy értékelt, „súlyos árat fizetünk azért, hogy az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában”. Magyarország azonban a miniszterelnök vezetésével idejében felébredt „a hosszúra nyúlt, pihe-puha álomból”.

Szalay-Bobrovniczky az interjúban megerősítette: „támogatják Svédország NATO-tagságát, az ügy az Országgyűlés előtt van, a képviselőkön múlik, mikor születik döntés”. Beszélt az új toborzási stratégiáról és arról, hogy csak szeptemberben mintegy 500 emberrel bővült az állomány.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, a Honvédelmi Minisztérium jelentős szerepet vállal a honvédelmi nevelésben is: a hat iskolában tanulhatnak honvédelem tantárgyat a 9. és 11. osztályosok, vannak honvédelmi táborok és Honvéd Kadét Program is.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#honvédelem#honvédelmi miniszter#Európa

Címlapról ajánljuk