Belföld

„Nem hallom többé a körmeid kopogását” – szívszorító levélben búcsúzik vakvezető kutyájától Beáta

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 19:46

Dennis több mint 12 évig volt a látássérült nő hű társa.

Szívszorító, szomorú üzenetet osztott meg a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Facebook-oldala. Posztjukban Liegner Beáta szavait továbbítják, aki nemrég vesztette el hűséges vakvezető kutyáját, Dennist.

A nő így kezdi a posztot: „Mintha csak tegnap lett volna az a gyönyörű májusi nap, amikor része lettél az életemnek, és megkezdtük közös mindennapjainkat. Számtalan élmény, gyönyörű pillanat! Voltak boldog, és éppúgy szomorú percek, de te végig velem voltál! Bármi is történt, mindent együtt éltünk át! Sok-sok játék, séta és kirándulás, bandázás a kutyihaverokkal, és megannyi labdázás!”

Ezután felidézi, hogy az „évek megállíthatatlanul repültek, és egyszercsak arra eszméltem fel, hogy az én kajla energiabomba fiatal kiskutyámból, egy megfontolt, de annál édesebb öregúr lett. Ráadásul az idő múlásával a demencia, illetve a vakság is felütötte a fejét. De ezeknek ellenálltunk! Habár az utolsó évben a séták jóval ritkábbak, a labdázások pedig rövidebbek lettek, ettől függetlenül boldog voltam, hogy mellettem vagy és szerethetlek!”

Halála napjáról így emlékezik meg: „mígnem eljött az a szörnyű szerda reggel, amikor búcsúznunk kellett! Hiába kértelek, hogy maradj, hiába követtem el mindent, ami emberileg csak megtehető azért, hogy itt tartsalak, kis szíved feladta a harcot, és örökre itt hagytad ezt a földi létet, vele együtt engem is. Szavakkal leírhatatlan az a fájdalom, amit magad után hagytál!”

A lelkem egy része meghalt, a szívem pedig olyan üres lett, akárcsak a mindennapok szürkesége. Már nem hallom többé a körmeid kopogását, ahogy bejössz a szobába, vagy azt, amikor a táladat nyalogatod, hogy van-e benne valami finomság.

Így folytatja: „egyedül az vigasztal, hogy tudom, te már jó helyen vagy! A mennyországban, a Jó Isten egyik kis angyalkájaként, aki számomra a legszebb, és már onnan fentről vigyáz ránk! Habár a szívem beleszakad a hiányodba, szeretnék köszönetet mondani mindenért!”

Szavait így zárja: „Egy korszak most lezárult, tudom el kell hogy engedjelek, de nem Búcsúzom örökre, nem mondom, hogy ég veled! Csak annyit, hogy viszlát, mert hiszem, hogy van tovább, egy szebb világ, melyről most még csak álmodunk, de ha eljön az idő, újra találkozunk! Habár testben már nem vagy velünk, emléked örökre élni fog a szívünkben. Légy boldog Drága Szép Kiskutyám!!!”

Nyitókép: Facebook

#Belföld#vakvezető#kutya#vak#búcsú#facebook

Címlapról ajánljuk