Belföld

Eljárás indult az Egységes Diákfront elnökségi tagja ellen, miután a fiatalok ellátogattak a Néprajzi Múzeum melegellenes kordonjához

rtl.hurtl.hu

2023. november 17. 13:05

A szervezet szerint a kiállításra mindannyian jegyet váltottak, a biztonsági őrök szó nélkül beengedték őket, és semmi olyat nem tettek, mely sértette volna az intézményben a házirendet. A rendőrség mégis eljárást indított.

Eljárás indult az Egységes Diákfront elnökségi tagja ellen, miután csütörtökön fiatalok egy csoportja a Néprajzi Múzeum elé vonult – írta a Népszava.

Az Egységes Diákfront közleménye szerint a rendőrség azzal indokolta elnökségi tagja, Perlaki-Borsos Noel igazoltatását és a szabálysértési eljárást, hogy a múzeumlátogatás nem bejelentett demonstráció volt. A diákszervezet szerint azonban erre a rendőröknek semmi oka nem volt, hiszen 

a kiállításra mindannyian jegyet váltottak, a biztonsági őrök szó nélkül beengedték őket, és semmi olyat nem tettek, mely sértette volna az intézményben a házirendet.

A közlemény szerint a rendőrség arra hivatkozott, a múzeumlátogatás a Facebook-esemény, a papírdarabok és a molinó miatt vált demonstrációvá, valamint azért, mert nem kérték a múzeum és a rendőrség engedélyét.

A diákszervezet leszögezte, a rendőrséget a jövőben sem fogják megkérdezni arról, mehetnek-e múzeumba.

Mint korábban a Népszava alapján megírtuk, a múzeumban a fotók egy részét elkordonozták, és külön teremőr felügyeli, hogy oda ne menjenek be 18 év alattiak. Ellenkező esetben megsértenék a kormány által gyermekvédelminek nevezett homofób törvényt. 


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#lmbtq#gyermekvédelmi törvény#magyar nemzeti múzeum#néprajzi múzeum

Címlapról ajánljuk