Belföld

Maffiafilmbe illő sztori is előkerült a Schadl-Völner-per tárgyalásán

rtl.hurtl.hu

2023. november 16. 14:25

A Schadl-Völner-ügy koronatanúját kérdezte a legutóbbi tárgyalási napon a végrehajtói kar egykori elnöke.

Csütörtökön folytatódott az a korrupciós büntetőper, amelynek Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár a főszereplői. A 24.hu cikke szerint most hallgatták meg a koronatanúként szereplő F. Vivient, aki tíz éven át dolgozott bizalmi emberként Schadl mellett.

F. Vivient a végrehajtók volt elnöke kérdezte, azt akarta megtudni tőle, hogy az egyes végrehajtók tekintetében konkrétan hallott-e olyanról, hogy ő részesült volna az osztalékukból, azonban a koronatanú nem tudott konkrétumokat mondani, és feltételezésekről beszélt. A cikk szerint ennek azért van komoly jelentősége, mert a vád szerint Schadl rendszeresen pénzt, összesen 83 millió forintot adott át Völner Pálnak, aki elintézte, hogy többen is önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, illetve utána az osztalékukból is részesedjenek.

Erről azonban a koronatanú nem tudott beszámolni. Némiképp azonban nehezíti Schadl védekezését, hogy egy kivétellel mindegyik megvádolt végrehajtó beismerte a bűnösségét.

A 24.hu szerint a vesztegetéseknél Schadl György F. Vivienre igyekezett terelni a gyanút, hogy valójában ő szedte be az egyik végrehajtó irodájának osztalékát. Érdemes tudni, hogy F. Vivien 40 millió forintnak a saját részre történő átvételét korábban már elismerte.

Szóba került egy maffiafilmbe illő eset is, amikor a vallomások szerint F. Vivien arról beszélt Sz. Balázs végrehajtónak, hogy a főnöke miként intézi el azokat, akik rosszul viselkednek. Példaként említett egy autókereskedővel való kapcsolatot, akit egy vitás ügy után többé nem láttak. Schadl azt akarta megtudni F. Vivientől, hogy ezzel akart-e ráijeszteni Sz. Balázsra. A tanú szerint viszont ez csak viccelődés volt.

A Híradó tudósítása a per korábbi tárgyalási napjáról:


Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#schadl-ügy#völner pál#korrupció#tárgyalás#f. vivien

Címlapról ajánljuk