Belföld

Karácsonyi boltzár: bezár az összes Lidl december 24-én

rtl.hurtl.hu

2023. november 10. 12:21

A Lidl a Békemenetet szervező alapítvány kezdeményezése mellé állt. 

A Lidl Magyarország bejelentette, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít, írja a Blikk.

A lap idézi az áruházlánc közleményét: „A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve a szeretet ünnepén, december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek. Az élelmiszeripari szektorban legnagyobb forgalmat bonyolító Lidl Magyarország teljes vállszélességgel a kezdeményezés mellé állt, és úgy döntött, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít.”

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke elmondta: „Piacvezető áruházláncként fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és Magyarország alapértékeit tovább erősítsük. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várunk majd, annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra.”

Bubenkó Csaba az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet elnöke elmondta: „Az Egyenlő.hu kiemelten fontosnak tartja a Lidl Magyarországgal történő megállapodást. A vállalat részéről a dolgozók irányába egy olyan gesztus történt bejelentésre, amire még nem volt példa Magyarországon. Nagyra becsüljük ezért a cselekedetért a cég hozzáállását. Elsőként meglépte és kihirdette a munkavállalói körében, hogy december 24-én pihenő napot biztosít számukra. A társadalmi szolidaritás segítségével lehetőség nyílik arra, hogy más üzletláncok is felismerjék, hogy ilyenkor a profitszerzés nem minden. Erre világított rá a CÖF-CÖKA velünk való munkálkodása, amely egy új típusú, a munkavállalókat közvetlenül képviselő közösségi szellemhez járul hozzá.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

#Belföld#Lidl#boltzár#karácsony#szenteste#cöf#békemenet#család

Címlapról ajánljuk