Belföld

Pénzbüntetést kapott Hadházy Ákos a kordonbontás miatt

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 20:09

A rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt indított  eljárást Hadházy ellen, aki szerintük a kordonbontós tüntetéseket szervezte.

Jogerőssé vált, százezer forintos büntetést kell fizetnie Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek a május 9-i kordonbontás miatt – írja a Magyar Nemzet. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) a döntéssel a rendőrségnek adott igazat.

Hadházy és több momentumos politikus a Miniszterelnökség elé vonult, ahol sokadszorra lebontották az épület köré vont kordont.

A rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt indított szabálysértési eljárást Hadházy ellen és arra jutottak, hogy ő volt a tüntetés szervezője. Emiatt szabtak ki a képviselőre százötvenezer forintos büntetést, amit a bíróság ötvenezer forinttal csökkentett.

Korábban a képviselő azt írta a Facebookon, hogy Pintér Sándor rendőrsége összesen 300 ezer forintra büntetett, mert a hatóság azt »állapította meg«, hogy három alkalommal is én voltam a várbéli kordonbontások szervezője.

Hadházy Ákost április végén, az egyik megmozdulásról négy rendőr hurcolta el bilincsben, miután a politikus és társai szerszámokkal érkeztek lebontani a kordont, az esettel akkor az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL

#Belföld#hadházy ákos#kordonbontás#büntetés#bíróság#Karmelita#tüntetés

Címlapról ajánljuk