Belföld

Hajót, repülőt és autókat foglalnak le Schadl Györgytől

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 11:25

Az eljárásban már korábban lefoglalták a Schadl házaspár több milliárd forintnyi közös vagyonát.

A Telex a csütörtöki tárgyalási nap alapján írta meg, hogy elrendelték azoknak a járműveknek a lefoglalását, amiket az elmúlt hónapokban még pluszban találtak a letartóztatásban ülő Schadl György birtokában.

Ez azt jelenti, hogy a korrupciós per során találtak a végrehajtói kar volt elnökénél még

  • négy kocsit,
  • egy kishajót
  • és egy kisrepülőt.

Az már korábban kiderült, hogy ezeket megtalálták Schadl birtokában, akkor az ügyészség kérvényezte a lefoglalást, a bíróság pedig ezt most el is rendelte. Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének és Völner Pál volt fideszes államtitkárnak azért kell felelnie, mert a vád szerint korrupciós láncolatot alakítottak ki: pénzért árulták a végrehajtói helyeket. Az előbbi vádlott legalább 920 millió forintot szerzett jogtalanul, míg utóbbihoz több mint 80 millió forint kerülhetett.

Az eljárásban már korábban lefoglalták a Schadl házaspár több milliárd forintnyi közös vagyonát, a bankszámláikat zárolták, az ingatlanokat pedig zár alá vették. 

Nemrégiben az rtl.hu tudta meg, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felfüggesztette végrehajtói pozíciójából Lukács Tamást, a kar volt alelnökét, Pécs egyik végrehajtóját. A Központi Nyomozó Főügyészség megkeresésünkre azt közölte, hogy folyamatban van egy ügy, amelyben egy pécsi végrehajtói iroda vezetője is érintett.  

A fideszes Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter neve és a Karmelita szó is szerepelt Schadl György naptárában, amelyben találkozóit vezették:


Nyáron a 24.hu derítette ki, hogy Schadl György anyja a tulajdonosa két felszámoló cégnek. A felszámolói piacot három éve alakította át a kormány, ekkor szűkítette az addigi 130-ról 90-re a felszámolást végző cégek számát. Ezek közé került be kettővel a végrehajtói kamara letartóztatásban lévő volt elnökének anyja, akinek korábban semmilyen vállalkozása nem volt, erről itt többet is megtudhat:


Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#völner pál#fidesz#korrupció#végrehajtó

Címlapról ajánljuk