Belföld

Erdogannal tárgyalt Orbán Viktor Kazahsztánban

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 14:54

A Türk Államok Szervezetének 10. csúcstalálkozóján ült le tárgyalni a magyar miniszterelnök a török elnökkel.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön kétoldalú megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel Kazahsztán fővárosában, Asztanában – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető a Türk Államok Szervezetének 10. csúcstalálkozójára érkezett a kazah fővárosba, amely csütörtök este informális vacsorával veszi kezdetét, a munkaüléseket pedig pénteken tartják.

A magyar kormány fő előtte Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel is találkozott, a két ország közötti kapcsolatok fejlesztésének kilátásairól tárgyaltak. „A felek alaposan megvitatták a kazah-magyar kapcsolatok állapotát és fejlődési kilátásait, különös tekintettel a politikai párbeszéd erősítésére, a kereskedelmi és gazdasági együttműködés elmélyítésére, valamint a kulturális és humanitárius kapcsolatok bővítésére” – közölte a két politikus találkozójáról a kazah sajtószolgálat.

A kazah államfő megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök asztanai hivatalos látogatása új lendületet ad az államok közötti együttműködésnek. A megbeszélések során Tokajev elmondta, hogy Asztana érdekelt a testvéri kapcsolatok és a kölcsönösen előnyös kapcsolatok további elmélyítésében.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Belföld#orbán viktor#Recep Tayyip Erdogan#tárgyalás#kazahsztán#asztana#türk államok szervezete

Címlapról ajánljuk