Belföld

Elindul a főpolgármesteri székért az Orbán konvoját üldöző Szabó Bálint

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 8:32

A börtönben volt ideje gondolkodni, és arra jutott, hogy a főpolgármesteri cím az egyetlen komolyan vehető közpozíció.

Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő is beszáll a budapesti főpolgármesteri székért vívott küzdelembe – vette észre a politikus Facebook-bejegyzését a 24.hu. Szabó korábban a szegedi polgármesterséggel kacérkodott, ám elmondása szerint a börtönben töltött hét és fél hónap alatt volt ideje gondolkozni, és arra jutott, hogy ma a miniszterelnökkel szemben a főpolgármesteri cím az egyetlen komolyan vehető közpozíció.

Szabó Bálinttól szeptemberben vették el a képviselői mandátumát, miután a testület méltatlannak találta a tevékenységét. Legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor Orbán Viktor ünnepi beszédét kívánta trombitálással megzavarni Veszprémben, de a múltban a miniszterelnök konvoját is követte, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Tavaly több alkalommal is akadályozott rendőrségi konvojokat, az egyik elé be is vágott.

Szabó Bálint nevéhez fűződik a sikertelen fővárosi gazdatüntetés. Eredetileg traktorokkal bénította volna meg a pesti alsó rakpartot, ám végül se traktorok, se gazdák nem jelentek meg.

Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

#Belföld#Szabó Bálint#főpolgármester#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk