Belföld

Megmutatták végre, hol porosodik a méregdrágán megvett 12 ezer lélegeztetőgép

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 15:54

Egy havonta 82,5 millió forintért bérelt raktárban mutatták meg Szabó Tímeának a koronavírusjárvány idején vásárolt lélegeztetőgépeket.

Itt vagyunk Gödöllőn, a lélegeztetőgép-raktárban, ahol jelenleg 12 ezer lélegeztető áll bontatlanul azért, mert Szijjártó Péter a Covid alatt egy totál korrupt beszerzésen keresztül elherdált több mint 300 milliárd forintot az adófizetők pénzéből – írta Szabó Tímea, a Párbeszéd–Zöldek frakcióvezetője a Facebookon.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) itteni tájékoztatása szerint Gödöllőn pontosan 7414 db invazív és 4731 db nem invazív (horkolásproblémákat segítő) lélegeztető porosodik raktáron, amelyeket valószínűleg már soha nem fognak tudni használni. Szabó hozzátette, eladni nem tudják, ennyi gépre meg nincs szükségük a kórházaknak, ráadásul személyzet sincs, amely ennyi gépet kezelni tudna.


Amellett, hogy rengeteg pénzbe kerültek a gépek a tárolásuk is viszi a pénzt. A képviselő szerint a raktárbérlés havonta bruttó 82,5 millió forintba kerül.

A kormány a pandémia idején és két hónapja is azzal indokolta az óriási mennyiség beszerzését, hogy a legrosszabb forgatókönyvekre is fel kellett készülni. Azóta próbáltak eladni belőlük, de egyet sem sikerült. Ugyanakkor több százat elajándékoztak.


Nyitókép: Facebook/Szabó Tímea

#Belföld#lélegeztetőgép#horkolásgátló#gödöllő#szabó tímea#raktár#covid#korrupció

Címlapról ajánljuk