Belföld

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztek Orbán Viktor ellen a hatvanpusztai kastély miatt

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 12:52

A Demokratikus Koalíció szerint a birtok strómanokon keresztül Orbán Viktoré, de a kormányfő nem számolt be erről a vagyonnyilatkozatában. 

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen, mert a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély – közölte a párt szombaton. 

Indoklásként hozzátették: „Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán”, hanem onnan irányítja is a rendszert. 

A Demokratikus Koalíció azután döntött úgy, eljárást kezdeményez, hogy a VSquare megírta: egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok szerint Orbán Viktor már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, valamint üzletembereket. Arról egyébként már korábban is voltak hírek, hogy Orbán Viktor ott bonyolít tárgyalásokat. 

A Felcsúttól nem messze található ingatlanegyüttes rekonstrukciója nagyjából 11,5 milliárd forintba kerülhetett, bejegyzett tulajdonosa pedig Orbán Győző, a miniszterelnök apja. A kormányfő éves bevétele hivatalosan 180 ezer euró, átszámítva mintegy 69 millió forint.

A VSquare forrása szerint Orbán Viktor bizalmas munkamegbeszélései jellemzően este zajlanak a hatvanpusztai birtokon. Közvetlen beosztottai autóval teszik meg a 40 kilométeres utat Budapestről, de a helyiek szerint a térségben nagy a helikopterforgalom is, és sokszor látni katonai, illetve rendőrségi gépeket a levegőben.

„Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc –, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké” – közölte Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A birtokról többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Hadházy Ákos független képviselő légifelvétele a hatvanpusztai birtokról

#Belföld#orbán viktor#vagyonnyilatkozat#hatvanpuszta

Címlapról ajánljuk