Belföld

Fotók: Leesett az eső, balkáni állapotok alakultak ki több zuglói óvodában

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 12:47

A helyszínen készült fotókon látszik, hogy lépni sem lehet a szivárgó vizet gyűjtő edényektől. Az elektromos kapcsolókból is folyik a víz.

„Balkáni állapotok a Zuglói Óvodákban! A mai erős esőzések következtében több óvodában is beázások vannak, a karbantartási munkák elmulasztása, hanyag kivitelezés és általános nemtörődömség eredménye ez a Zuglói Zrt. részéről” – írta ki a Facebookra pénteken Rózsa András, a XIV. kerület momentumos alpolgármestere. 

Hozzátette, hogy nemcsak a mennyezet felől, hanem az elektromos kapcsolókból is folyik a víz.

A héten tárgyalta az önkormányzat népjóléti bizottsága a kerületi kvázi vagyonkezelő, a Zuglói Zrt. által végzett intézményi karbantartási és fejlesztési munkáiról szóló beszámolót. A Zuglói Zrt. részéről SENKI sem jelent meg a bizottsági ülésen, a leadott jelentés pedig valótlanságokat tartalmazott

– állítja Rózs András a bejegyzésben.

A politikus szerint az előző évekhez képest jóval nagyobb összeget biztosítottak karbantartásra és fejlesztésre, de ennek kevés eredménye látható, a valódi változás elmaradt.

Rózsa András bejegyzése kapcsán megkerestük a fenntartót, a Zuglói Zrt.-t is, hogy reagáljanak az alpolgármester kijelentéseire. Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. 


Nyitókép: Facebook

#Belföld#eső#zugló#óvoda#momentum#beázás#városüzemeltetés#XIV. kerület

Címlapról ajánljuk