Belföld

Kovács Ákos: Természetesen tudok a hazug erőlködésről, ami azt próbálja elhitetni, hogy az állam pénzén élősködök

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 9:25

Szerinte ez egyszerűen nevetséges.

Kovács Ákossal készített interjút a Magyar Nemzet, a beszélgetésben felmerül, hogy „művészemberként mennyiben tapasztalja az ideológiai nyomásgyakorlást”.

Természetesen tudok a hazug erőlködésről, ami azt próbálja elhitetni, hogy az állam pénzén élősködök, de ez egyszerűen nevetséges…

– kezdi válaszát Ákos.

Majd így folytatja: „…piaci műfajban dolgozom, hosszú évek-évtizedek óta adunk kiugróan sikeres koncerteket, évadonként száz-százötvenezer érdeklődőnek játszunk, telt házas Budapest Sportcsarnok- és Papp László Aréna-előadások hosszú sora van mögöttünk.”

És végül ide lyukad ki:

Ez nagyjából 35 éve tart, igen, Horn Gyula áldásos miniszterelnöksége alatt is megtöltöttük a legnagyobb csarnokokat, úgyhogy erről ennyit.

Majd még hozzáteszi: „Az én sikerem, ha egyáltalán szabad ilyenről beszélni, a közönség tömeges érdeklődésén alapszik. Nincs nálam szabadabb ember, nincs ennél nagyobb szabadság."

Nyitókép: Kovács Ákos és a Voisingers énekegyüttes az V. Budapesti Demográfiai Csúcson a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#kovács ákos#állami pénz#zenész#NER

Címlapról ajánljuk