Belföld

Szijjártó Péter öt konzult rendelt Belgiumba, a Fradi meccsére

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 7:41

Nem lehet minden drukker mellé konzult állítani.

Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén csütörtökön Belgiumban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – írja a 24.hu Szijjártó Péter bejelentése alapján.

A külügyminiszter közölte, hogy a csütörtök esti meccsen 530 magyar drukkerre számítanak a szervezők, akik közül 190-en bérelt repülőgéppel érkeznek

Egy konzul már a Liege-i repülőtéren várja majd a magyar szurkolókat, négy konzul pedig a stadionban fog szolgálatot teljesíteni, közölte Szijjártó.

Eljárások a Fradi szurkolóival szemben

Mint arról beszámoltunk, rablás és gyújtogatás miatt nemrég vádat emeltek több Fradi-szurkoló ellen Olaszországban. A hatóságok tizenegy 22 és 44 év közötti ferencvárosi szurkoló ellen indítottak eljárást.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség pedig vádat emelt két férfival szemben, akik több drukker társukkal együtt, tavaly októberben, a Groupama Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzés előtt, rátámadtak a stadionnál megálló taxiban ülő külföldi szurkolókra, írja az Ügyészség.

Az incidens a Groupama Arénában megrendezett Európa-liga Ferencváros – Crvena Zvezda meccs előtt történt, a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak.


Nyitókép (illusztráció): Ferencvárosi szurkolók a Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 16-án. Fotó:MTI/Illyés Tibor

#Belföld#foci#futball#szijjártó péter#fradi#ferencváros#belgium

Címlapról ajánljuk