Belföld

A Pizza King palesztin tulajdonosa szerint az ellenzék tönkre akarja tenni, mert kormánypárti – Karácsony Gergely pedig a saját pizzájával járatta le

Mohos MátéMohos Máté

2023. október 25. 21:05

Melhem Saad azért is meg van sértődve, mert Karácsony Gergely a 2019-es kampánya során az ő pizzájára hívta meg stábját. Állítja: részben a fővárosi ellenzék miatt lett cukorbeteg.

Hosszú írást osztott meg a Facebookon a Pizza King étteremlánc tulajdonosa, Melhem Saad, amelyben arról beszél: „összeesküdött ellenem a fővárosi ellenzék, hogy tönkretesz csak azért, mert nyíltan a kormányt támogatom”. Szerinte „évek óta zajlik ellenem egy komplex, sunyi támadás, melyet mindezidáig némán tűrtem még akkor is ha időközben ráment a családom nyugalma és a saját egészségem is”. Szerinte ő sosem panaszkodott, ám most eljött az ideje, hogy megszólaljon.

Azzal kezdi, hogy felemlegeti: sokféle származású, szexualitású és világnézetű ember dolgozik a cégénél, akiknek a munkájával „végtelenül meg vagyok elégedve”. Azonban „nekem viszont nem jár a véleményszabadság joga.”

Szerinte a következők történtek: „az egész azzal kezdődött, hogy bátran felvállaltam, hogy palesztin származásom mellet is egyetértek a kormánnyal az illegális migráció kérdésében. Tudnotok kell, hogy én akinek csak tudtam világéletemben segítettem, így tettem a menekült gyerekekkel is a Keleti Pályaudvarnál a migrációs válság kezdetén, de meg kell értenie mindenkinek az ellenőrizetlen migráció és az annak nyomában settenkedő szélsőséges terrorizmus nem csak az őshonos európaiakra nézve veszélyes, hanem azokra korábban legálisan az országban tartózkodó muzulmán családokra is, akik becsületesen dolgoznak, és békében élik az életüket itt Európa legszebb országában”.

Szerinte ez nem csupán a politika, hanem „az alapvető józanság” kérdése.

Szerinte viszont „valószínű, hogy ez az álláspont nagyon nem tetszett bizonyos érdekköröknek”, mivel „ekkor kezdték el a piszkos játszadozásukat irányomba. Feljelentgetések, lejárató internetes bejegyzések, és egy halom ehhez hasonló bosszantó, de elviselhető aljasság”.

Nade: „a legutóbbi főpolgármesteri választás alkalmával azonban növelték a tétet és egy sokkal magasabb szintre emelték a személyem ellen intézet karaktergyilkosságot. 

A kampányuk idején ugyanis, Karácsony Gergely főpolgármester (akkor még csak jelölt) az én engedélyem és hozzájárulásom nélkül a Pizza King dobozait kezdte mutogatni a kampányfilmjében, mint az aktivistáinak szállított jutalom pizzák dobozát.

Ezt azonnal fel is kapta a sajtó, én pedig azonnal hivatalos közleményt adtam ki, amiben megkértem a Karácsony Gergelyt és kampánystábját, hogy ne használják az étteremláncom brandjét politikai célzattal, ráadásul ne tegyék mindezt a megkérdezésem vagy a beleegyezésem nélkül.

Szerinte lehet, hogy így akarták befolyásolni a budapesti muszlimokat, de az is meglehet, hogy „csak próbáltak szándékosan összeellenzékezni”.

Ezután eldöntötte, hogy hangosan és büszkén vállalja a kormány melletti szimpátiáját. „És ekkor elszabadult a pokol. Rajtaütésszerű folyamatos vegzálások az éttermeim ellen és a közteresek folyamatos vegzálása a futárjainkkal szemben. Az egyik korábbi futárom, aki azóta a köztereseknél dolgozik fel is hívott akkor, és figyelmeztetett, hogy utasításba kapták, hogy ahol csak tudnak büntessenek minket”.

Sorait így zárja: „világéletemben ott segítettem, ahol csak tudtam, ezeket a cselekedeteket meg sem nevezem, mert nem ez számít, csupán az, hogy az egyetlen bűnöm, hogy vállaltan Fideszes vagyok. Te legyél nyugodtan az, ami akarsz, vagy támogass, akit és amit csak akarsz, de arra kérlek tisztelettel, ahogy én elfogadom, úgy te is fogadd el az én döntésemet. És végezetül szeretném, ha megértenétek, azért fordultam a nyilvánossághoz, mert nem szeretnék több támadást a családomnak, és nem szeretnék senkivel sem harcolni, de megfutamodni sem szeretnék, szeretem Magyarországot és itt szeretnék boldog lenni”.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#pizza king#tulajdonos#karácsony gergely#lejáratás#ellenzék#kormány#fidesz#migráció

Címlapról ajánljuk