Belföld

Lekapcsolták Szabó Tímea mikrofonját a parlamentben, bekiabálással próbálta folytatni a mondandóját

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 20:56

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország képviselője és Menczer Tamás külügyi államtitkár napirend előtt  szólalkozott össze kedden a parlamentben.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország képviselője és Menczer Tamás külügyi államtitkár napirend előtt  szólalkozott össze kedden a parlamentben. A Blikk szerint a képviselő elmondta: hazaárulásnak hívják, amit Orbán csinál, ám nem sokkal később Kövér László házelnök lekapcsolta a mikrofonját. Menczer Tamás válaszul egy Medián-felmérést idézett többször, miszerint a Párbeszédnek nincs támogatottsága.

Szabó Tímea az ’56-os megemlékezések kapcsán úgy fogalmazott, Orbán Viktor nem mert kiállni a magyar emberek elé, zárt kordonok mögött, bértapsolók előtt volt hajlandó megemlékezni. A képviselő szerint van abban valami nyugtalanító, hogy a forradalom emléknapja előtt néhány nappal 

Orbán Viktor a Kínai Kommunista Párt meghívására a háborús bűnös Vlagyimir Putyinnal ráz kezet.

A nehezményezett találkozóról az RTL híradó is beszámolt:


Az ellenzéki politikus megjegyezte, „Orbán Viktor Magyarország számára életveszélyes külpolitikát folytat, nem szolgálja hazánk érdekét, a kínai és az orosz diktatúrák cselédként tekintenek Magyarországra, hazánkat kizsákmányolni akarják”.

Szabó Tímea még beszélt, amikor Kövér László házelnök lekapcsolta a mikrofonját, majd megadta a szót Menczer Tamás államtitkárnak. Szabó Tímea ezt felháborodva fogadta, mire Kövér László közölte: „méltányosan jártam el önnel szemben”.

Menczer Tamás, majd arra hívta fel Szabó Tímea figyelmét, hogy a Medián felmérésében nem találta a Párbeszéd támogatottságát.

„Önöket egyetlen magyar sem támogatja. Ön olyan pártot képvisel, amely még a baloldali felmérések szerint sem rendelkezik egyetlen magyar támogatóval sem. Zéró, nulla. Honnan tudhatnák önök, mi a magyar érdek? Vagy megfordítva: önök tudják, mi a magyar érdek, de nem azt csinálják, ezért nem támogatják önöket.”

Menczer Tamás felszólalását Szabó Tímea bekiabálásai kísérték, mire az államtitkár megjegyezte: 

Értem a feszültséget, én is ideges lennék, ha 0 százalék lenne a támogatottságom.


Nyitókép: Szabó Tímea / Facebook

#Belföld#szabó tímea#párbeszéd#mikrofon#parlament#Menczer Tamás

Címlapról ajánljuk