Belföld

Nem fizette meg a bírságot a Norbi Update, végrehajtási eljárás indul ellene

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 11:21

A céget átnevezték, még áll a lábán, de nem jók a kilátásai.

A Növekedés.hu portál cikke szerint a Norbi Update termékek forgalmazója nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, így a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. A lap azt írja, hogy a legnagyobb GVH-s büntetések között ott van Schobert Norbert cége is, mint 40 millió forintra büntették őket.

A Norbi Update-et idén Free Group Kereskedelmi Zrt-re, még működnek, de nem jók a kilátásaik a jövőre nézve.

A GVH több mint 280 bejgyzést nézett át, amely során arra jutottak, hogy azokkal megtéveszhették a fogyasztókat. Az említett 40 milliós büntetésre részletfizetést kért a fitneszguru cége, de mivel az első részletet sem fizették be, így 23 millió forintos végrehajtási bírságot szabtak ki rájuk.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a GVH a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak

– közölte a GVH a Növekedés.hu-val, hozzátették, hogy hatóságoknak nincs pontos információja azzal kapcsolatban, hogy sikerült-e behajtani a bírságot. A portál megkereste Schobert Norbertet is az üggyel kapcsolatban, de választ nem kaptak.

Schobert Norbert a Reggeliben korábban utalt arra, hogy nagy gondok vannak a Norbi Update-tel:


Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#schobert norbert#norbi update#cég#nav#büntetés

Címlapról ajánljuk