Belföld

Ingyenes sportprogramot szervezett a ferencvárosi önkormányzat a diákoknak, de a tankerület nem engedte megtartani

rtl.hurtl.hu

2023. október 18. 16:09

Ebből már Baranyi Krisztina polgármesternek is elege lett, írta a Facebookon.

Ingyenes sportprogramot szervezett volna a ferencvárosi önkormányzat a kerület diákjainak, mivel „bár elvették tőlünk az iskoláinkat, természetesen segítjük őket ahogy csak tudjuk”. Ám azt a tankerület nem engedte megtartani, írta Baranyi Krisztina polgármester a Facebookon.

Arról számolt be: „Legújabb felajánlásunk, hogy iskolai programokra ingyenesen biztosítunk sporteszközöket, jellemzően olyanokat, amelyekkel az iskolák nem rendelkeznek. Most is érkezett ilyen igény, a szervezés ment a maga útján, a kollégáink a pedagógusokkal együtt dolgoztak azon, hogy sikeres sportprogramot hozzanak össze.”

Egészen addig, amíg a Tankerület fülébe nem jutott, hogy az iskola az önkormányzat segítségével szervez programot (hová vezetne ez?!) Azonnal letiltották

– írta. Felidézte azt is, hogy amikor korábban próbált az önkormányzat segíteni a helyi diákoknak, nem voltak hajlandóak együttműködni velük: „Miután 3 év után idén januártól újra használhatóak lettek a tanuszodák, szerettük volna, ha az általunk az iskolákban szervezett nyári napközis táborokat igénybe vevő gyerekek is használhatják azokat. Ezt "természetesen" a Tankerületnél nem tudtuk elérni, a Készenléti Rendőrségnél kellett kuncsorognunk, hogy az ő telepükön lévő uszodát a nyári hőségben a gyerekek használhassák”.

A mostani esetről egy pedagógus levelét is megosztotta, amelyben ő azt írta: „Ez már szerintem több mint egyszerű nemet mondás, nekem ez már a bűn kategóriájába tartozik”.


Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

#Belföld#baranyi krisztina#ferencváros#önkormányzat#tankerület#Sport#program

Címlapról ajánljuk