Belföld

Szicíliába és a francia Riviérára szervezett tanulmányutakat a XVI. kerületi önkormányzat

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 10:30

Arról nem készült beszámoló, hogy ezeken az utakon mit csináltak a képviselők.

A 24.hu cikke szerint a XVI. kerületi önkormányzat tanulmányutakat szervezett a képviselőknek, az úti célok Szicília és a francia Riviéra voltak. Az eredetileg az oktatási intézmények vezetőinek szervezett kirándulásokon részt vett Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere, több képviselő és irodavezető is.

A lap kiemeli: az út célja papíron az lehetett, hogy a delegáltak megismerkedjenek a francia oktatási rendszerrel. Az utazásról beszámoló nem készült, a kerület titkolja azt is, hogy mely utazási irodákon keresztül történt a foglalás. Az utazások költségvetése gyakran meghaladta a 10 millió forintot is.

A 24.hu megkérdezte az ügyről az érintett kerület polgármesterét, aki válaszul azt írta, hogy „már nem élünk a szocializmusban”.

Az önkormányzat öt éve a szicíliai Castellammare del Golfo nevű kisvárosba szervezett látogatást. Időközben az is kiderült, hogy az OTP Travel Utazási Irodán keresztül bonyolították az utakat.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#XVI. kerület#önkormányzat#tanulmányút#szicília#riviéra#kovács péter#fidesz#polgármester

Címlapról ajánljuk