Belföld

Karácsony Gergely szerint Budapest megmutatta, hogyan lehet másképp kormányozni

rtl.hurtl.hu

2023. október 14. 14:28

Összesen 358 milliárd forintos mínusszal kellett túlélni az elmúlt négy évet.

„Az ellen, hogy Magyarország kormánya Magyarország fővárosát elkezdi szívatni, pénzeket elvonni, csak tiltakozni tudok” – mondta a Népszava tudósítása szerint Karácsony Gergely a Merlin Színházban tartott rendezvényen, amelyen értékelte a megválasztása óta eltelt négy évet. 

A főpolgármester azt mondta, hogy a kormány 227 milliárd forintot vont el a fővárostól az elmúlt négy évben, de a Covid- és az energiaválsággal együtt összesen 358 milliárd forint kieséssel kellett megküzdenie a vezetésnek. 

Karácsony Gergely úgy vélte, „a kormányzás egy másik módja az, amit Budapesten az elmúlt négy évben megvalósítottunk. (…) Az önkormányzat nem a politikusokról, hanem a közösségről szól, velük együtt, értük csináljuk”.

Hozzátette: ha valaki azt mondja, hogy jó kormányzás, jó városvezetés, akkor az alapelveket is le kell szögezni: „a jó kormányzás transzparens, és a bonyolult kérdésekre nem mindig lehet egyszerű válaszokat adni”. 

A városvezető azt is bejelentette, hogy a főváros 150. születésnapjára, november 17-re átadják a budapestieknek a Merlin Színházat, amely része a 30 éve parkolónak használt Városháza park megújításának. 

Nyitókép: Soós Lajos/MTI

#Belföld#karácsony gergely#budapest#főváros#értékelés

Címlapról ajánljuk