Belföld

Orbán Viktorhoz fordult Iványi Gábor

rtl.hurtl.hu

2023. október 12. 7:58

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője arról írt Orbánnak, Nováknak és Kövérnek, hogy mi lesz, ha 20 ezer ember utcára kerül.

Levelet írt Novák Katalin köztársasági elnöknek, Orbán Viktor miniszterelnöknek, illetve Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének Iványi Gábor az egyháza által fenntartott iskoláktól és otthonoktól elvett állami támogatások ügyében – írja a Népszava.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője az Orbánéknak írt levelében arról írt, mi lesz akkor, ha a 20 ezer ellátott és ezer alkalmazott az utcára kerül. 

A lelkész szerdán arról beszélt a fővárosi Fűtött utca hajléktalanszállóban tartott tájékoztatóján, hogy a NAV az októberi teljes állami normatívájukat leemelte a számláikról, így immár harmadik hónapja nem kapták meg az ezer dolgozó bérköltséget fedező 220 millió forint.

Emiatt az abaújkéri iskolában és a beregi térségben lévő oktatási intézményben már annyi pedagógus távozott, hogy átmenetileg fel kellett függeszteni a tanítást. A következő napokban vélhetően más intézményekben is hasonló helyzet alakul ki – mondta Iványi.

Arról is beszámolt Iványi, hogy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt kérte tőle, hogy nyilatkozzon a Magyar Evangéliumi Testvérközösség, mely oktatási intézmények állami átvételét kéri. A lelkész azt mondta, a listát egyelőre nem készíti el, mert bízik a közjogi méltóságok pozitív válaszában. A MET vezetője szerint  több száz nyilatkozat jutott el hozzá, amelyben a szülők megerősítik, nem szeretnék, hogy gyerekeik máshol tanuljanak.

Az RTL Híradó riportja az abaújkéri helyzetről:


Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#iványi gábor#met#magyar evangéliumi testvérközösség#levél#orbán viktor#hajléktalanellátás#oktatás

Címlapról ajánljuk