Belföld

Megint egy Leopard harckocsi vonul Budapesten utcáin

rtl.hurtl.hu

2023. október 12. 20:49

A Magyar Honvédség Leopard harckocsija hazatér, csütörtök este és péntek éjjel érdemes lesz kinézni a Hős utcába. 

Megint egy Leopard harckocsi vonul végig Budapesten, a Hős utcában – derül ki a Honvédelmi Minisztérium közleményéből.

Szeptember végén az interneten videók kezdtek el keringeni arról, hogy Budapest utcán egy tank masírozik, amire sokan felkapták a fejüket. A Honvédelmi Minisztérium akkor közölte: Böröndi Gábor vezérkari főnök parancsára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve, ahol a honvédtisztjelöltek oktatását szolgálta.

Az ominózus tank most visszatér anyaalakulatához, így a szemfülesek megint elcsíphetik, videóra vehetik a tankot Budapesten.

A honvédelmi tárca csütörtök esti közleményében az áll: „az MH Klapka György 1. Páncélosdandár október 12-én este 20 és október 13-án hajnali 1 óra között technikai átcsoportosítást hajt végre a Tata-M1-M0-M5 autópálya bevezető szakasza - Budapest X. Könyves Kálmán krt. - Hungária krt. - Hős u., majd vissza a Hős u. - Pongrác út - Kerepesi út - Veres Péter út - Szabadföld út - 3-as út - M0 autó út-M1-Tata útvonalon.”

A tárca hozzáteszi, emiatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani. A Magyar Honvédség közleményében arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai technikai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól, írja az MTI.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják. A katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek azok, akik a fent említett útvonalon közlekednek – áll a közleményben.

Nyitókép: TikTok

#Belföld#leopard harckocsi#hős utca#magyar honvédség

Címlapról ajánljuk