Belföld

Ingyenes kurzusokkal várja az embereket a CEU budapesti szabadegyeteme

rtl.hurtl.hu

2023. október 10. 11:44

Október közepén három ingyenes kurzus indul a CEU szabadegyetemén a polgári elégedetlenség, a nők magyarországi története és problémái, valamint Bibó István életműve tematikájában.

Ingyenes kurzusokat indít a hat éve az Orbán-kormány által törvénnyel ellehetetlenített CEU budapesti szabadegyeteme – írja a Népszava az intézmény közleménye alapján.

Mint írják, a CEU Bibó István Szabadegyetem már negyedik éve szervez vitaesteket és kurzusokat aktuális politikai és társadalmi témákban, az október közepén induló őszi szemeszterben pedig három ingyenes kurzus is lesz. 

A kurzusokról a következőket érdemes tudni:

  • Krasztev Péter vezetésével indul a Tarka ellenállás című kurzus, amin mások mellett a TASZ, az Átlátszó, a Közélet Iskolája, a NoÁr, a Partizán, a Transparency International, a K-Monitor/Code for Hungary, az Unhack Democracy és az Egalipe szakemberei vesznek majd részt.
  • A Lengyel Nóra vezetésével induló, a Kiterjesztett múlt: A nők története a 20. századi Magyarországon című kurzus egyebek mellett a nők életét a családi életen belül, a nőkön elkövetett háborús, a reprodukciós jogok szabályozását, illetve a női test és a szépség viszonyát is körbejárja.
  • A harmadik, Az aktuális Bibó István című kurzus Bibó István életművét vizsgálja az általa írt elemzések és javaslatok nyomán, Majtényi László vezetésével.

A CEU elüldözésének hátterével 2018-ban a Házon Kívül is foglalkozott:

Nyitókép: Bernadett Szabo / Reuters

 

#Belföld#ceu#szabadegyetem#ingyenes#kurzus

Címlapról ajánljuk